News


Dubbelslag voor KTF-rallytalent Jim van den Heuvel in Rallye International du Valais

 

Martigny (Zwitserland), 30 oktober 2017 – KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft met een afgetekende overwinning in de TER Production Trophy bij de Rallye International du Valais voortijdig de titel voor zich opgeëist in het kampioenschap voor productieauto’s van de Tour European Rally. Van den Heuvel reed met de Mitsubishi Lancer Evo X van Heuvel-Motorsport een nagenoeg perfecte rally waarbij het 20-jarige rallytalent alle dertien proeven in de Production Trophy op zijn naam bracht, op een vijftiende plaats algemeen en als zevende in het TER-klassement eindigde. “Vooral de tweede dag was het tempo heel goed en met de titel in de TER Production Trophy is het doel bereikt”, keek een tevreden Van den Heuvel op de Zwitserse rally terug.  

 

De Rallye International du Valais rond de plaatsen Sion en Martigny telde als vijfde en voorlaatste ronde mee voor de Tour European Rally (TER). Met al twee overwinningen en een tweede plaats in de TER Production Trophy op zak, was voor KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel in Zwitserland het belangrijkste doel om voortijdig de titel in deze klasse voor productieauto’s veilig te stellen.

 

Daarin slaagde de 20-jarige rijder van Heuvel-Motorsport op overtuigende wijze. Genavigeerd door Jouri Dockx nam Van den Heuvel direct de leiding in de TER Production Trophy, om zijn voorsprong met een perfecte score van dertien keer winst uit dertien klassementsproeven alleen maar verder uit te breiden. Met deze zege kreeg de KTF-rijder met nog één wedstrijd te gaan de titel al in bezit. Maar ook in het algemeen klassement deed Van den Heuvel goede zaken. Vooral op de tweede dag maakte de Heuvel-Motorsport-equipe met mooie klasseringen veel plaatsen goed en steeg van de 26ste naar de 15de positie in het algemeen klassement. In het overal TER-klassement legde Van den Heuvel met de Mitsubishi Lancer Evo X beslag op een fraaie zevende positie, waardoor de Nederlander in de algemene TER-titelstrijd nu vijfde staat.

 

“Over de vrijdag was ik nog niet helemaal tevreden. Het tempo was gewoon nog niet zo als ik gehoopt had. Maar we wilden het rustig opbouwen en vooral geen fouten maken om zo de titel niet in gevaar te brengen. Zaterdag ging het heel goed. We reden snelle tijden en konden mede daardoor veel plaatsen goedmaken. De winst en de titel in de Production Trophy kwam geen moment in gevaar en met het winnen van dat kampioenschap is het vooraf gestelde doel bereikt. Het is jammer dat de langste proef van 33 kilometer geneutraliseerd werd, want die lag ons goed en daar had ik zeker nog wel een paar plaatsen winst kunnen boeken. Met nog één rally te gaan hebben we nog uitzicht op de derde plaats in het algemeen TER-kampioenschap, dat zou wel een mooie klassering zijn”, aldus een tevreden Van den Heuvel.

 

Jim van den Heuvel wordt dit jaar ondersteund door: Jumbo, Heuvel-Motorsport, Proflex, Helichem, Hankook, Stunnenberg, Rallyschild, LCD en PPG.


KTF-RALLYTALENT JIM VAN DEN HEUVEL WINT TER PRODUCTION TROPHY IN RALLYE LIEZEN

 

KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft in Oostenrijk bij de Rallye Liezen de TER Production Trophy op zijn naam geschreven. In de voor de Tour European Rally meetellende wedstrijd werd het 20-jarige Nederlandse rallytalent op de eerste dag getroffen door mechanische pech, maar Van den Heuvel herstelde zich op de slotdag uiterst sterk en pakte met de Mitsubishi Lancer Evo X van Heuvel-Motorsport de overwinning in zijn klasse en voert met nog twee wedstrijden te gaan de tussenstand in het kampioenschap voor productieauto’s soeverein aan. “Het is jammer van die pech op vrijdag, anders had een hoge klassering in het algemeen klassement er ook nog wel ingezeten. De winst in de Production Trophy was echter het belangrijkste doel, en dat is gehaald”, aldus Van den Heuvel.

 

De Rallye Liezen in en rond de gelijknamige Oostenrijkse plaats was de vierde ronde van de Tour European Rally (TER). KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft zijn zinnen gezet op de titel in de TER Production Trophy, de klasse voor productieauto’s in dit uit zes grote Europese rally’s bestaande kampioenschap. Na een overwinning en een tweede plaats tijdens de eerste drie ronden, ging de 20-jarige rijder van Heuvel-Motorsport als aanvoerder van het tussenklassement richting Oostenrijk.

 

Na een voorzichtig begin sloeg echter op vrijdag halverwege de tweede klassementsproef de pechduivel al toe. “De multiriem, oftewel V-snaar, sloeg ervan af, waardoor we onder andere zonder stuurbekrachtiging moesten rijden”, aldus Van den Heuvel. Reparatie lukte niet binnen de gestelde tijd en daarmee kwam er voor de Nederlandse equipe een voortijdig einde aan de eerste dag van de Rallye Liezen.

 

Door het zogenaamde ‘super rally systeem’ mocht de door Jouri Dockx genavigeerde Van den Heuvel toch weer aan dag twee beginnen en deed het vervolgens uitstekend. Op de resterende acht klassementsproeven klokte de KTF-rijder tijden rond de twaalfde positie in het algemeen klassement, werkte zich op van een 61ste naar de 33ste positie in de algemene rangschikking en pakte de leiding in de TER Producion Trophy. De Heuvel-Motorsport-equipe stond deze positie ook niet meer af, greep de winst in deze klasse voor productieauto’s en verstevigde zijn positie in het kampioenschap. “Zaterdag ging het heel goed. Deze klasseringen op de proeven waren ook het maximaal haalbare, want de auto’s die voor ons eindigden waren uit veel snellere categorieën en onmogelijk in te halen. De winst in de Production Trophy was het belangrijkste en daarom hebben we tegen het eind niet meer te hard aangedrongen”, aldus een berekenende Van den Heuvel, die er nu in de tussenstand van het kampioenschap uitstekend voorstaat. In het algemeen TER klassement legde de KTF-rijder in Liezen ondanks de pech beslag op de achtste positie.

 

“Met het resultaat ben ik tevreden, maar zonder die pech op de eerste dag was er zoveel meer mogelijk geweest. Dat blijft dan jammer. Het was overigens wel een prachtige rally. Ik heb niet eerder zo’n moeilijke asfaltrally gezien. Werkelijk alles zat er in, bos, onverhard, scherpe bochten, snelle stukken en dwars door dorpjes, echt heel mooi”, sloot Van den Heuvel zijn Oostenrijkse avontuur af.

 

Jim van den Heuvel wordt dit jaar ondersteund door: Jumbo, Heuvel-Motorsport, Proflex, Helichem, Hankook, Stunnenberg, Rallyschild, LCD en PPG.


KTF-rallytalent Jim van den Heuvel ondanks kapotte hoofdzekering tweede op Madeira

 

Funchal (Madeira), 7 augustus 2017 – KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft op Madeira een overwinning in de TER Production Trophy door een kapotte hoofdzekering in rook zien opgaan. Ondanks het oponthoud eindigde de 20-jarige Nederlander in de voor de Tour European Rally meetellende Rally van Madeira op een keurige tweede plaats in zijn klasse en gaat nu alleen aan de leiding in de TER Production Trophy. In het algemeen klassement eindigde Van den Heuvel met de Mitsubishi Lancer Evo X van Heuvel-Motorsport op Madeira net binnen de top twintig. “Een overwinning in onze klasse was zondermeer mogelijk geweest, maar een klein technisch probleem kan grote gevolgen hebben”, aldus de licht teleurgestelde KTF-rijder.

 

Na zijn succesvolle Ypres Rally stond voor KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel dit weekend met de Rally van Madeira de derde ronde van de Tour European Rally (TER) op het programma. Op het fraaie bloemeneiland wachtte voor de ruim zestig deelnemers 19 afwisselende klassementsproeven. Als gedeeld leider in de TER Production Trophy was de 20-jarige KTF-rijder er veel aan gelegen om in ieder geval de winst in de klasse binnen te halen.

 

Na de eerste ‘showproef’ ging de door Jouri Dockx genavigeerde Van den Heuvel voortvarend van start en zette in de eerste negen proeven vijf keer een tijd neer die in het algemeen klassement goed was voor een top vijftien klassering. In de TER Production Trophy bezette de Nederlandse equipe daarmee met een ruime voorsprong de eerste plaats, terwijl de Mitsubishi Lancer Evo X van Heuvel-Motorsport in het algemeen klassement terug te vinden was op een uitstekende 13de positie. Op weg naar de tiende proef sloeg echter het noodlot toe. Een hoofdzekering gaf de geest waardoor de auto stilviel en Van den Heuvel de laatste twee proeven op vrijdag vanaf de zijlijn moest toekijken.

 

Op zaterdag konden Van den Heuvel en Dockx weer verder en lieten zich meteen van hun beste kant zien. Met snelle tijden en klasseringen net buiten de top tien werkte de Heuvel-Motorsport-equipe zich weer op, om uiteindelijk in het algemeen klassement als 19de te worden geklasseerd. Belangrijker was echter de fraaie tweede plaats in de TER Production Trophy waardoor de KTF-rijder in dit kampioenschap nu alleen aan de leiding gaat. Toch was Van den Heuvel maar gematigd tevreden. “Er had zoveel meer ingezeten. Vooraf was het doel een top twintig klassering in het algemeen klassement, maar naar mate de rally vorderde werd een plaats in de top tien zelfs reëel. In onze klasse eindigden we op slechts elf seconden van de winnaar, dus een zege was zondermeer mogelijk geweest. Het blijft echter een technische sport en dan weet je dat dit kan gebeuren. Zo’n klein onderdeel dat kapot gaat en waar je niets aan kunt doen, kan grote gevolgen hebben”, blikte Van den Heuvel op de mooie rally terug.

 

Jim van den Heuvel wordt dit jaar ondersteund door: Jumbo, Heuvel-Motorsport, Proflex, Helichem, Hankook, Stunnenberg, Rallyschild, LCD en PPG.


KTF-RALLYTALENT JIM VAN DEN HEUVEL IN DE PRIJZEN BIJ RALLY VAN IEPER

 

KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft in de voor de Tour European Rally meetellende extreem zware Rally van Ieper de TER Production Trophy en de FIA Benelux Trophy op zijn naam geschreven. In het algemeen klassement eindigde de 19-jarige Nederlander op een keurige 19de plaats, terwijl Van den Heuvel in het algemeen TER klassement als vijfde werd geklasseerd. “Het was af en toe vallen en opstaan, maar over het geheel genomen kenden we een goede wedstrijd met een mooi eindresultaat”, blikte de tevreden KTF-rijder terug.

 

KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft dit seizoen als hoofddoel de Tour European Rally (TER). Afgelopen weekend stond met de Ypres Rally de tweede ronde van deze wedstrijdserie op het programma. De Rally van Ieper staat internationaal hoog aangeschreven en geldt zeker ook binnen de TER serie als belangrijkste, zwaarste en meest uitdagende van de zes wedstrijden. Met meer dan 120 deelnemers, waarvan maar liefst 36 in de snelle categorie R5, stond er in België een extreem sterk veld aan de start.

 

Ter voorbereiding op de Rally van Ieper had Van den Heuvel twee weken geleden succesvol meegedaan aan de in dezelfde omgeving verreden Rally van Wervik. Deze ervaring bleek voor de door Jouri Dockx genavigeerde KTF-rijder uiterst waardevol. In de Mitsubishi Lancer Evo X van Heuvel-Motorsport zette de Nederlandse equipe nette tijden op de klokken. Naar mate de zware rally vorderde, gingen er steeds meer equipes in de fout, terwijl Van den Heuvel ervoor zorgde keurig uit de problemen te blijven. In de aanvangsfase klokte de KTF –rijder tijden die goed waren voor een 30ste tot 40ste positie in het algemeen klassement, om in de laatste tien (van de in totaal twintig) proeven steeds tijden rond de 22ste positie te noteren. In het algemeen klassement klommen Van den Heuvel en Dockx daarmee op van de 39ste positie na proef één, naar een keurige 19de plaats aan de finish.

 

In het algemeen klassement van de Tour European Rally legde Van den Heuvel daarmee beslag op een vijfde plaats en eindigde in de TER Production Trophy zelfs als eerste! Daarbij schreef de Heuvel-Motorsport-equipe ook nog eens de FIA Benelux Trophy op zijn naam.

“Het doel was om in ieder geval de wedstrijd uit te rijden. In de eerste proeven zijn we iets te voorzichtig geweest, maar daarna ging het steeds beter. Het was echter toch een beetje vallen en opstaan. We zijn een keer rechtdoor geschoten en een keer gespind, anders hadden we in het algemeen klassement nog een plekje hoger gestaan. Maar niemand rijdt hier een foutloze rally. We hebben ons goed gerevancheerd voor de uitvalbeurt in Roemenië, en omdat wij nu goed scoren en veel directe concurrenten juist niet, is het voor het kampioenschap ook een goede uitslag”, analyseerde Van den Heuvel zijn optreden.

 

 

Jim van den Heuvel wordt dit jaar ondersteund door: Jumbo, Heuvel-Motorsport, Proflex, Helichem, Hankook, Stunnenberg, Rallyschild, LCD en PPG.


STERK OPTREDEN KTF-RALLYTALENT JIM VAN DEN HEUVEL IN RALLY VAN WERVIK

KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft in de Rally van Wervik een uiterst sterke vijfde plaats in het algemeen klassement behaald en pakte daarmee met grote overmacht de winst in de Groep N voor productieauto’s. Het 19-jarige Nederlandse rallytalent en zijn navigator Jouri Dockx reden de sterk bezette Belgische rally als voorbereiding op de Rally van Ieper. “Een super resultaat waar we vooraf niet van hadden durven dromen”, aldus de voor Heuvel-Motorsport uitkomende KTF-rijder.

 

KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel neemt dit seizoen deel aan de Tour European Rally, een serie van zes grote Europese rally’s. Van 22 tot en met 24 juni staat in deze titelstrijd de tweede wedstrijd op het programma, de meest prestigieuze en bekendste rally van de Tour European Rally, de Ypres Rally, oftewel de Rally van Ieper. Om in deze zware en ook snelle rally goed te kunnen scoren, zijn ervaring, terreinkennis en een gedegen voorbereiding eerste vereisten. De Rally van Wervik wordt in dezelfde omgeving en op een gelijke ondergrond verreden als ‘Ieper’ en toen de mogelijkheid voor Van den Heuvel zich voordeed om aan deze sterk bezette rally mee te doen, greep de rijder van Heuvel-Motorsport deze kans met beide handen aan.

 

De Rally van Wervik is een eendagsevenement waarbij drie klassementsproeven vier keer worden verreden. Daarmee kan in korte tijd veel ervaring worden opgedaan, ideaal dus voor de 19-jarige Van den Heuvel en zijn navigator Jouri Dockx. Het duo begon voortvarend en zette in het enorme deelnemersveld met veel auto’s uit hogere klassen in de Mitsubishi Lancer Evo X van Heuvel-Motorsport meteen een zesde tijd algemeen op de klokken. Hoogtepunt voor de Nederlandse equipe was de zesde klassementsproef waarin een derde tijd algemeen werd geklokt. Ook in het vervolg van de rally noteerde Van den Heuvel tijden rond de zesde plaats en daarmee wist de Nederlander de inmiddels veroverde vijfde plaats in het algemeen klassement tot de finish te behouden. In de Groep N, de klasse voor productieauto’s, was de KTF-rijder een klasse apart en pakte met een ruime marge de overwinning. “Het ging meteen lekker en daarmee zaten we er vanaf het begin goed bij. Ik wist dat we ten opzichte van de snellere auto’s in de eerste twee omlopen het verschil moesten maken. Dat lukte goed waardoor we ondanks een lekke band op proef negen de vijfde plaats konden behouden. Ik ben niet alleen blij met de klassering, maar ook met de manier waarop. We hebben op het uiterst bochtige parcours voortdurend maximaal gereden en daarbij geen echte fouten gemaakt. Ook reden we als een van de weinige equipes in de volledige Groep N configuratie zoals die straks ook in Ieper is vereist, en daarmee heb je toch wat pk’s minder. Het was op deze manier een uitstekende voorbereiding op wat ons straks te wachten staat”, keek Van den Heuvel tevreden terug.

 

 

Jim van den Heuvel wordt dit jaar ondersteund door: Jumbo, Heuvel-Motorsport, Proflex, Helichem, Hankook, Stunnenberg, Rallyschild, LCD en PPG.


Pech berooft KTF-rallytalent Jim van den Heuvel van podium in Transilvania Rally 

 

Cluj-Napoca (Roemenië), 8 mei 2017 – KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft tijdens zijn debuut in de Tour European Rally een bijna zekere podiumpositie door een technisch probleem in rook zien opgaan. De 19-jarige Nederlander lag na de achtste klassementsproef van de Transilvania Rally op een tweede plaats in zijn klasse toen de versnellingsbak verdere dienst weigerde. “Dat was meteen einde verhaal. Ontzettend jammer want een tweede plaats lag voor het oprapen”, aldus de teleurgestelde KTF-rijder.

 

KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft dit seizoen als hoofddoel de Tour European Rally, een serie van zes grote en bekende Europese rally’s. Na zijn twee overwinningen in de klasse voor productieauto’s bij de eerste twee rally’s voor het Nederlands kampioenschap, reisde de 19-jarige rijder van Heuvel-Motorsport vol vertrouwen richting de Transilvania Rally, de openingsronde van de TER serie rond het Roemeense Cluj-Napoca.

 

In zijn Mitsubishi Lancer Evo X ging de door Jouri Dockx genavigeerde Van den Heuvel direct goed van start en nestelde zich op de eerste dag met top drie klasseringen in zijn klasse op een achtste plaats in het algemeen klassement en een derde plaats in de TER Production Trophy. Van den Heuvel hoefde in deze klasse voor productieauto’s alleen twee Roemeense equipes, die maximaal gebruik konden maken van hun terreinkennis, voor zich te dulden. “We zaten met de bandenkeuze verkeerd, waardoor het gat naar de eerste twee eigenlijk onnodig groot was”, keek Van den Heuvel op de eerste wedstrijdkilometers terug. De tweede dag begon voor de KTF-rijder uitstekend en zonder grote risico’s te nemen zette Van den Heuvel in de achtste klassementsproef een zesde tijd algemeen op de klokken en was daarmee tweede in zijn klasse. In het algemeen klassement klom de Nederlandse equipe zelfs naar een zevende plaats algemeen en een tweede plaats in de TER Production Trophy. Met nog zes proeven te gaan leek een podiumpositie voor het jonge Nederlandse talent bij zijn TER debuut binnen handbereik.

 

Helaas bleek de achtste proef ook de laatste voor het Nederlandse duo. “De versnellingsbak zat vast in de vijfde versnelling waardoor ik de auto op de verbindingsroute stil moest zetten. Domme pech maar wel heel zuur. Een zekere tweede plaats gaat daarmee aan je neus voorbij”, aldus een zwaar teleurgestelde Van den Heuvel. Ondanks dat er daarmee  voor de inwoner van het Gelderse Terschuur een voortijdig einde kwam aan de openingsronde van de TER serie, had de KTF-rijder duidelijk laten zien in de voorste gelederen van dit kampioenschap mee te kunnen strijden. De tweede ronde van de Tour European Rally is de Ypres Rally die voor 22 tot en met 24 juni op de kalender staat.

 

Jim van den Heuvel wordt dit jaar ondersteund door: Jumbo, Heuvel-Motorsport, Proflex, Helichem, Hankook, Stunnenberg, Rallyschild, PPG en LCD.


Podium en klassewinst voor KTF-rallytalent Jim van den Heuvel in Centraal Nederland Rally

 

KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft in de Centraal Nederland Rally met een prachtige derde plaats algemeen de overwinning voor zich opgeëist in de klasse voor productieauto’s. In zijn ‘thuisrally’ op de wegen rond Barneveld was de 19-jarige rijder van Van den Heuvel-Motorsport met zijn Mitsubishi Lancer Evo X voortdurend in de top vier te vinden, om in de laatste klassementsproef zelfs op te rukken naar het podium in het algemeen klassement. “Een prima wedstrijd waar we alleen maar tevreden over kunnen zijn”, blikte de KTF-rijder op zijn foutloze rally terug.

 

 

Na zijn vierde plaats in het algemeen klassement en overwinning in de klasse voor productieauto’s tijdens de openingswedstrijd van het seizoen, was KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel er veel aan gelegen om bij de Centraal Nederland Rally, die verreden werd rond zijn thuisbasis Barneveld en woonplaats Terschuur, opnieuw om de hoofdprijzen mee te strijden.

 

In het grote, gevarieerde en sterke deelnemersveld pakte Van den Heuvel in de eerste klassementsproef meteen een vijfde plaats en nam daarmee de leiding in de klasse N voor productieauto’s. Ook in het vervolg van de eerste editie van de Centraal Nederland Rally klokte de door Jouri Dockx genavigeerde KTF-rijder toptijden en klom zo op naar de vierde plaats in het algemeen klassement. Het beste had Van den Heuvel voor het laatst bewaard, want met een derde tijd algemeen zette hij de Mitsubishi Lancer Evo X van Van den Heuvel-Motorsport op een derde plaats in het algemeen klassement. Door in de klasse N alle proeven op zijn naam te schrijven, pakte Van den Heuvel in de klasse voor productieauto’s met een ruime voorsprong de overwinning.

 

“Het ging prima. We zaten al snel op de normaal gesproken maximaal haalbare positie in het klassement. We misten weliswaar net de aansluiting met de eerste auto’s uit de snellere klasse voor ons, maar waren in de groep N duidelijk nummer één. De auto was ook weer perfect en zo konden we naar de derde plaats algemeen rijden en voor de tweede keer op rij de winst in onze klasse pakken. Een positief weekend waar we alleen maar zeer tevreden over kunnen zijn”, aldus het 19-jarige Nederlandse rallytalent.

 

De volgende wedstrijd voor Van den Heuvel is de begin mei in Roemenië te verrijden Transilvania Rally, de eerste ronde van de Tour European Rally. Dit uit zes grote Europese rally’s bestaande kampioenschap vormt het hoofdprogramma van dit jaar voor het KNAF Talent First-rallytalent.


STERKE SEIZOENSSTART VOOR KTF-RALLYTALENT JIM VAN DEN HEUVEL BIJ ZUIDERZEERALLY

 

KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel is het nieuwe seizoen uitstekend begonnen. In de Zuiderzeerally legde de 19-jarige Nederlander in het algemeen klassement beslag op een keurige vierde plaats en pakte met de Mitsubishi Lancer Evo X van Van den Heuvel-Motorsport met grote overmacht de overwinning in de klasse voor productieauto's. "Vanaf de eerste meters liep het eigenlijk meteen lekker en vervolgens hebben we een foutloze wedstrijd gereden", blikte de tevreden KTF-rijder op zijn eerste rally van 2017 terug.

 

KNAF Talent First-rallytalent Jim van den Heuvel heeft in zijn tweede volledige seizoen zijn pijlen gericht op de Tour European Rally, een serie van zes grote en bekende Europese rally's. Om alvast ritme op te doen en voor eigen publiek in actie te kunnen komen, trapte de 19-jarige inwoner van het Gelderse Terschuur afgelopen weekend zijn seizoen af met de Zuiderzeerally, de eerste ronde van het Nederlands Rally Kampioenschap.

 

Uitkomend in de klasse N voor productieauto's, begon Van den Heuvel voortvarend aan zijn eerste wedstrijdkilometers van het seizoen. Genavigeerd door Jouri Dockx klokte de KTF-rijder in de Mitsubishi Lancer Evo X van Van den Heuvel-Motorsport bij de eerste klassementsproeven direct top vijf klasseringen en was daarbij met afstand de snelste rijder in zijn klasse. Ook in het vervolg van de rally maakte Van den Heuvel op de extreem snelle proeven rond Emmeloord geen fouten, bleef diverse van meer pk's voorziene groep R auto's ruim voor en noteerde in de laatste zeven proeven maar liefst zes keer een vierde en zelfs één keer een derde tijd algemeen. Na ruim 116 wedstrijdkilometers legde Van den Heuvel in het algemeen klassement beslag op een vierde plaats en was daarmee afgetekend winnaar van de groep N. Op de nummer één in het algemeen klassement hoefde de KTF-rijder slechts iets meer dan één minuut toe te geven, terwijl hij in zijn klasse alle dertien proeven op zijn naam schreef en meer dan twee en een halve minuut voor de nummer twee eindigde.

 

 

"We hadden voor aanvang van het seizoen niet kunnen testen, dus wisten we niet precies wat we moesten verwachten. Daarbij waren het ook voor Jouri en mij de eerste meters sinds oktober vorig jaar. Het liep eigenlijk meteen goed en ik had het ritme snel te pakken. Vervolgens hebben we een foutloze wedstrijd gereden, waarbij we zeker tegen het eind dicht achter de top drie van de snellere groep R zaten. Een prima wedstrijd derhalve waarbij de auto zich perfect hield. Ik wil dan ook iedereen die ons gesteund heeft, en Jouri die foutloos genavigeerd heeft, hartelijk bedanken. Overigens was het leuk om opnieuw te constateren dat het niveau in Nederland hoog is, want een aantal sterke buitenlandse equipes had het best moeilijk om in de top mee te strijden", aldus Van den Heuvel, terugkijkend op zijn tweede Zuiderzeerally.